Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou a nadýchaným knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

9. 8. 2017 17:33

Suroviny pro 9

9

8-10

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 583 kJ / 2 051 kcal
Bílkoviny219,12 g
Tuky95,34 g
Vláknina18,22 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,52 g
Sacharidy71,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dala dvě smetany na vaření po 180 g. Jako přílohu můžeme podávat brusinkový kompot a šlehačku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

13. 8. 2017 07:24

MiskaM: Lehká pomoc: tak už sem žádné recepty nepřidávejte, pokud tomu nechcete věnovat patřičnou péči:-! Nenapadlo Vás, že to neděláte pro sebe, ale pro ty, kteří tento web navštěvují a chtěli by podle zde vložených receptů vařit:-?

casino: S tím citrónem se musím autorky zastat. Já mu vydrhnu kůru a dám plátky k masu. Skoro se rozvaří a pak nechám větší část v omáčce.

hosta hosta

12. 8. 2017 21:08

MiskaM: hmm - já tedy většinou za to, čeho už mám dost, neděkuji:-D:-D. Trochu jste to překombinovala, kdybyste hned na začátku u receptu pouze snížila nebo vymazala počet porcí, bylo by po této diskuzi. Recept jste sice zapsala - a nic proti němu - ale pak posunula asi v dobré vůli část surovin zcela jinam. Dotazy i připomínky jsou zcela legitimní, jen na ně nechcete slyšet. Ale je to fakt jedno, hlavně že vám chutnalo:-)

MiskaM MiskaM

12. 8. 2017 20:43

Už mam těch vašich názorů dost :-! :-( Ale i tak děkuji za vaše názory ;-)

casino casino

12. 8. 2017 15:33

MiskaM:
Přejete si kladný názor? Tak ten postup jste opsala skoro dobře:-)
...ale v podstatě tu plkáme o prkonině a pokud byste se nezabejčila a opravila i počet porcí, tak tu budeme uznale pokyvovat mozkovnami
Myslím si, že jste to zvojtila až při opisování receptu
***
:-K
Trošku toto téma odlehčím:
Mladičká kuchyňka má před třetí svatbou (první manža se kvůli svíčkové vrátil do mamahotelu a druhý vzal kramle poté, co ho na vařené nudli utáhla servírka ze IV. cenové kam si chodil na svíčkovou) a má políčeno na řízka svých snů a chce ho konečně udolat jeho oblíbenou svíčkovou s osmi. Masem bude šetřit až bude ruka v nohávě, tak teď koupila půl kila z kýty a co čert nechtěl, vybrala si váš recept.
Zkrátím to...
Zazní zvonek a napochoduje Adonis a zavětří: "Hmmm... ty si ženská mejch snů!!! Pozveš mě na svíčku a stihlas eště aj napíct!!! Lásko, jak víš že mám rád cviboch???"
Asi byste se toho večera v lepším případě uškytala k slzám, protože ta děvucha by na nic jiného než na vás nemyslela...
...vrazit totiž do této omáčky na 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 cibuli i 1 (slovy JEDEN) citron, tak pouze v případě že děláte jakýsi cviboch a ne svíčkovou. :-D
Jj, kůra se dává, ale do omáčky přijde jen kousíček (citron se používá až na terče pod brusinky):-)

Dajda Dajda

12. 8. 2017 11:20

MiskaM: Lenunka a Magdalenka mají pravdu. Z Vašich reakcí je více než zřejmé, že Vám nejde o to obohatit něčím ostatní, ale mít zde zveřejněný recept. Že je k ničemu? To si nepřipustíte a raději si budete myslet, že ti, co kritizují, jsou na Vás zlí. Prozraďte nám, za co bychom Vás měli chválit?

magdalenka magdalenka

12. 8. 2017 10:53

MiskaM: Je tu kopa receptov na sviečkovú, kopa starších aj skúsenejších kuchárok. Niekedy je dobré sa nechať poučiť. Nikto učený z neba nespadol.

Lenunka Lenunka

12. 8. 2017 10:32

MiskaM: musela upravit maso? nemusela, já jsem se jen slušně zeptala, jak přesně uděláte z 500 g masa 12 a více porcí, to je celé, pokud dáváte na porci 30 g masa, je to Vaše věc. Když sem člověk dá recept a rozvine se pod ním diskuze, znamená to, že si to lidi přečetli a zajímá je to, a reakcí nemusí být vždy jen pochvala - pokud Vás někdo upozorní na to, že máte v receptu nelogický nesmysl, jako například tady, nebo si vzpomínám, že u jiného receptu byla diskuze o tom, že 0,5l šťávy v jednom kompotu prostě NENÍ, tak by za to měl být člověk spíš rád. Pokud se někdo vyjádří k mým receptům, jsem vždycky ráda, i když mi napíše, že se mu to nezdá, nebo poradí jiný, lepší postup, protože člověk se učí. Ale bohužel mám pocit, že Vy s Vaším přístupem "máma to tam má napsané takhle" a "nám to takhle chutná" a basta a dupy dup, se asi poučit nechcete:-(

MiskaM MiskaM

12. 8. 2017 10:03

Dajda: ja si spíš připadám v jedné skupince kde se jen kritizuje :-( vím že porce jsou možná asi jiné ale suroviny souhlasí a to jsem musela ještě upravit maso misto 500g na 900g :-// jen kvůli tomu ze se tu někomu nelíbí snad můj recept :-( ikdyž jsem dělala z várky masa 900g ale i tak bylo málo masa na celou omáčku. Ale místo pochvaly se mi zda že u každého receptu tu najdu pořád nějaký problém buď s porcema nebo ze surovinami ;-( nemůže se tu najít jenou kladný názor? Jen samé záporné :-(

Dajda Dajda

12. 8. 2017 06:14

MiskaM: To je mi logika! Zkuste se trošku zamyslet nad tím, proč jste sem recept vlastně vložila! :-O

MiskaM MiskaM

11. 8. 2017 10:41

Jak tu čtu ty komentáře tak se vám recept zřejmě nelíbí, nevadí, říká se sto lidi sto chutí ;-) ať si každý vaří jak umí ;-) ja vařím takto a vždy se mi jídla povedla a chutnaly nám a nikdo u nás doma nic nenamítal :-8

Dajda Dajda

11. 8. 2017 10:35

schutti: A Vy to nevíte? Tak to radši neřešte! :-D

schutti

11. 8. 2017 09:05

lidi vy se zabejvate takovejma prkotinama.kdyz vam ten recept nesedi tak proc to resite.

Dajda Dajda

11. 8. 2017 07:53

Já myslím, že je zcela zbytečné psát sem recept na svíčkovou (a k tomu ještě ne zcela podařený), když jsou jich tu mraky, a nejen na těchto stránkách! Ale někdo nosí dříví do lesa a sovy do Athén rád. :no:

casino casino

10. 8. 2017 22:25

MiskaM: "... a masa stejně tolik nebylo když se stejně smrskne..."
To je řeč jak rozprávka:-O
Rcp mi poněkud připomíná Sandtnerku:yes: ale máte v tom trošku guláš ;-)
Syrového masa se dává asi 150g na porci a elegantní řešení by bylo neuvádět počet porcí :-)
No, zcela mimořádně:-D souhlasím se všemi komentáři tady..., tedy vyjma ty vaše, že :-)

Lenunka Lenunka

10. 8. 2017 21:46

MiskaM: takže je to pořád cca 6 porcí:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svičkova na smetaně postup svíčková na smetaně svickova postup postup na svíčkovou lehká svickova svíčková na smetaně recept lehka svíčková na smetaně postup svíčková rcp svíčková recept svíčkova na smetaně top recepty svickova na smetane fotky recept na svíčkovou na smetaně postup svíčková na smetaně jaké koření se dává do svíčkové svíčková na smetaně 10 porcí ceskasvickova co se dává do svíčkové pravá česká svíčková ceska sviwcova 20porcí svíčkové

Suroviny: maso hovězí, slanina, pepř, sůl, olej, mrkev, petržel, celer, cibule, pepř, koření nové koření, tymián, bobkový list, citron, ocet, cukr, mouka hladká, jíška, smetana

TopRecepty.cz

Česká svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gk25