Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie5 510 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny37,15 g
– z toho živočišné bílkoviny3,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny33,75 g
Tuky20,70 g
– nasycené2,85 g
– nenasycené16,43 g
–– mononenasycené9,76 g
–– polynenasycené6,67 g
––– omega 31,21 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy233,10 g
– cukry18,10 g
––– laktóza4,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g žitné mouky Mouka žitná hladká 150 g
150 g 150 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 150 g
1 lžíce 1 lžíce oleje  Olej řepkový 11 ml
2 lžíce 2 lžíce kmínu  Kmín 30 g
100 ml 100 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce octa  Ocet lihový 15 ml
130 ml 130 ml vlažné vody  Voda 130 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru  Cukr bílý 2.5 g
1,5 1,5 rovné lžičky soli Sůl mořská
10 g 10 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 10 g
semínka slunečnice nebo dýně (možno vynechat) Slunečnicová semínka loupaná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.