Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| Tuky | 145,70 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 455 mg |
| Sodík | 267 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek, cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut.
Krok 2: Po pěti minutách přidáme 1200 ml vody a přikryjeme pokličkou a čekáme až do změknutí zeleniny.
Krok 3: Po té zeleninu rozmixujeme a přidáme bujón, sůl, pepř a necháme opět chvilku povařit.
Krok 4: Nakonec přilejeme smetanu a dochutíme dle libosti (vaříme za stálého míchání).
Krok 5: Při servírování ozdobíme kudrnkou, opečeným chlebíkem, a mrkví.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
Moje poznámka
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 54 minutami
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 2 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 12 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 15 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 15 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 17 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 19 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 19 hodinami
Tématické fráze:
polévka zeleninový krém,
zeleninovy krem,
zeleninovy krem recept,
recept na zeleninovy krem,
zeleninový krém polévka,
zeleninových krem,
recept zeleninovy krem,
zeleninový krémy,
zeleninový krém s krutony,
zeleninovy krem top,
zeleninovy krem huby,
zeleninový krém podle pohlreicha,
zeleninovy krem pohlreich,
recepty zeleninový krém,
zelwninovy.krem,
zeleninovy krem pohlreicha,
polivecky v peti mesicich,
zeleninovy krem se smetanou,
zelebinovy krem polevka,
bramborovo zeleninovy krem
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
pórek,
máslo,
petrželka kudrnka,
cibule,
voda,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
sůl,
pepř,
kuchárek
Komentáře (8)
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý den
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...