Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Jiné maso 26 názorů

Suroviny

1,5 kg srnčího hřbetu
100 g uzené slaniny
50 g másla
koření divočina
2 střední mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
100 g uzené slaniny
2 střední cibule
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 celých pepřů
snítka tymiánu
4 lžíce šípkového džemu
200 ml suchého červeného vína
hladká mouka dle potřeby
bílý pepř
plátky citrónu k dozdobení
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout.

  2. V pekáčku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, maso ze všech stran orestujeme (2 hodiny před restovaním maso vyjmeme z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu). Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou, vložíme do trouby, z počátku pečeme při 200°C a dopékáme při 180°C za občasného polévání a podlévání 2,5-3 hodiny.

  3. vMěkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

  4. Z výpeku odstraníme koření (bobkový list, nové koření a celý pepř) a ponorným mixerem rozmixujeme. Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat.

  5. Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 201 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou

  • chocolate chocolate

    Krásný recept Jendo:-K.+42

    Odpovědět

  • Lili Palickova Lili Palickova

    Vážený pane Jendo, dělala jsem Váš recept,srnčí hřbet se šípkovou omáčkou. Bylo to vynikající, dostala jsem pochvalu a Vám moc děkuji za inspiraci. Lili:-K:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Skutečně moc dobrý recept. Letos nemám šípkovou marmošku, tak jsem to udělala s rybízovou a rodinka řekla že je to o hodně lepší než ze šípkovou.

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    Naprosto senzační receptík, dnes jsem vyzkoušela - jen s malou obměnou - naměla jsem hřbet, ale přední nohu, ale nebylo to na závadu. Místo šípkové marmelády jsem dala kyselou mirabelkovou (vlastní výroba), a výsledek - vynikající. Díky za recept, posílám bodík.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Jendo nádhera.:yes:Zveřinu mám moc ráda.:-p

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Není nad zvěřinu! Jeník umí!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Zvěřinu jsem dlouhá léta nejedla...Tohle ovšem vypadá lahodně...:yes: +

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji všem za přízeň:yes::-K.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak tomu říkám úžasné! Zvěřina a ještě takhle krásně upravená. :-p;-):yes: +21

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera. Znám a moc dobře to chutná. ;-);-);-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Jeníčku,nádhera a určitě ještě k tomu výborná;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Teda Jeníčku, já nemám slov, je to úžasné pokoukáníčko na tvé fotky a tuhle dobrotu, vyhlášenou i v našich filmech, jsem si troufla udělat 2x v životě a mohu ti říct, že na tu krásu jak to vypadá to není až takový náš šálek kávy, ale to je náš problém;-) Mimochodem, ty knedlíky jsou taky boží;-) Ovšem ty jsi borec a dávám ti 19.bod:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Když někde čtu nebo slyším o šípkové omáčce, vybaví se mi okamžitě film Slavnosti sněženek, kde se chlapi hádají, zda kančí s knedlíkem a zelím nebo se šípkovou :-p Kdyby ti chlapi viděli toto, myslím si, že by bylo rozhodnuto a já posílám zasloužený 17. bod ;-):-p:-):yes::-K
    P.S. Také jsem ji už jednou vařila, dokonce jsem na ni měla recept z časopisu Květy a byl to přímo z Hradu, kde ji vařili pro státní návštěvy. Místo vína se do ní měla dát troška slivovice, ale abych byla upřímná, moc mi nesedla, i když v ní byly ještě kousky mandlí. Od té doby jsem ji nedělala, ale tato s vínem mě zase nalákala. :-p;-)

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Mnam!!super:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

1 2

Tématické fráze: srnčí hřbet srnčí maso hřbet - recepty vynikající šípková omáčka recept srnčí hřbet recept divočina na šípkové omáčce srnčí kýta na šípkové omáčce šípková omáčka jak upravit srnčí maso srnčí hřbet maso recept jak upravit srnčí sipkova omacka recept recept na srnčí hřbet kančí hřbet se šípkovou omáčkou jak upravit srnci hrbet srnci hrbet recepty kanci hrbet na sipkove omacce srnčí maso recepty omáčka ze srnčího recept na srnčí srnčí recepty

Zapomněl/a jsem heslo