Nutriční hodnoty (Spezzatino)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 461 kJ / 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,70 g |
| Tuky | 30,89 g |
| – nasycené | 3,38 g |
| – nenasycené | 26,06 g |
| –– mononenasycené | 17,79 g |
| –– polynenasycené | 8,27 g |
| ––– omega 3 | 2,37 g |
| Vláknina | 32,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 100,38 g |
| – cukry | 18,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 550 550 g hovězí kližky pokrájené na větší kostky | Hovězí kližka | |
| 2-3 2-3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 2 mrkve pokrájené na špalíčky | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší stroužek česneku pokrájený na drobno | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 hrnek(250 ml) suchého bílého vína | Víno bílé suché | |
| 1 1 hrnek drcených rajčat (1 konzerva asi) | Pyré z červených rajčat | |
| 1 hrnek 1 hrnek hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| sušená směs italských bylinek (bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián) 2 lžičky lžičky | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 200 g 200 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 200 g |
| 5-6 5-6 středních brambor pokrájených na větší kostky | Brambor zimní | 275 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
| hladká mouka-na obalení masa před restováním | Vepřová kýta | |
| petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |