Povíkendový nářez

Hella Kuchařka:

Omáčky 2 názory

57

Suroviny

kysané zelí
zbytky tepelně zpracovaného masa
uzenina
sýr
kysaná smetana
zázvor
sušená paprika nebo grilovací koření
vařené brambory
2 cibule
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dno suchého pekáčku rozložíme kysané zelí.

  2. Všechny zbytky uzenin a masa pokrájíme na kostičky, okořeníme zázvorem a paprikou, přidáme posekaný česnek, promícháme a navrstvíme je do pekáčku na zelí.

  3. Pokud máme zbytek tvrdých sýrů, dáme je nahoru na maso.

  4. Na to rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli a poslední vrstvu tvoří brambory.

  5. Kysanou smetanu promícháme s trochou soli a brambory zalijeme (spíš pomažeme). Zapékáme asi 30 minut na 18°C.

Poznámka

Pokud děláme se syrovým masem, dáme i brambory syrové a pečeme asi hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Povíkendový nářez

  • shineon shineon

    Znám to jako "Vodochodský nářez" a slyšela jsem recept před několika lety od Petra Novotného. Dělám ho v Pomalém hrnci, co ho mám, má to výhodu, že to nemusím v torubě hlídat. Jo a se syrovýma bramborama;-)
    Přidávám bod a přikládám fotku před pečením a zítra dodám výslednou.:yes:
    Samozřejmě v PH se to dělá déle, ale s výhodou, že to nemusím hlídat, jak jsem psala výše.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Hello, taky dělám něco podobného ze zbytků a říkám tomu "co dům dá":-O ale ty tvoje ozdůbky nemají chybu:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo