Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchý boršč - postup krok po kroku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 563 kJ /
613 kcal
Bílkoviny90,11 g
– z toho živočišné bílkoviny84,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,11 g
Tuky6,59 g
– nasycené2,52 g
– nenasycené2,92 g
–– mononenasycené2,45 g
–– polynenasycené0,47 g
––– omega 30,08 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 338 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy43,80 g
– cukry10,16 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500-700 g 500-700 g předního hovězího masa s kostí (nejlepší je krk nebo přední hrudí) Hovězí kližka s kostí 600 g
1 1 velká nebo 2 střední červené řepy
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 větší kořen petržele Petržel kořenová čerstvá
čtvrtka bulvy celeru Celer bulva čerstvá
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
3-4 3-4 střední brambory Brambor zimní 175 g
1 1 malý rajčatový protlak Protlak rajčatový
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
vinný ocet Ocet vinný bílý
barevný pepř Pepř barevný
nové koření Nové koření
celý kmín Kmín
bobkový list Bobkový list sušený
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
Podravka Natura (cca 1/2 až 1 lžíce), anebo jen sůl Kořenící směs sypká
čerstvá petrželka - nať, nebo koriandr, příp. i kopr Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.