Nutriční hodnoty (Jednoduchý boršč - postup krok po kroku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 84,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,11 g |
Tuky | 6,59 g |
– nasycené | 2,52 g |
– nenasycené | 2,92 g |
–– mononenasycené | 2,45 g |
–– polynenasycené | 0,47 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 43,80 g |
– cukry | 10,16 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-700 g 500-700 g předního hovězího masa s kostí (nejlepší je krk nebo přední hrudí) | Hovězí kližka s kostí | 600 g |
1 1 velká nebo 2 střední červené řepy | ||
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 větší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
čtvrtka bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3-4 3-4 střední brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
vinný ocet | Ocet vinný bílý | |
barevný pepř | Pepř barevný | |
nové koření | Nové koření | |
celý kmín | Kmín | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
Podravka Natura (cca 1/2 až 1 lžíce), anebo jen sůl | Kořenící směs sypká | |
čerstvá petrželka - nať, nebo koriandr, příp. i kopr | Petržel nať čerstvá |