Nutriční hodnoty (Žampionoolivová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 4 003 kJ / 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 67,50 g |
| – nasycené | 31,20 g |
| – nenasycené | 29,60 g |
| –– mononenasycené | 26,50 g |
| –– polynenasycené | 3,10 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 112 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 37,60 g |
| – cukry | 16,40 g |
| ––– laktóza | 15,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g oliv | Olivy čerstvé zralé | 200 g |
| 200 g 200 g sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | 200 g |
| 250 g 250 g plnotučného tvarohu (ne v kelímku!) | Tvaroh plnotučný | 250 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 3 3 menší lahůdkové cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |