Nutriční hodnoty (Tvarohový jahelník s borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 653 kJ / 3 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,40 g |
| Tuky | 162,34 g |
| – nasycené | 88,60 g |
| – nenasycené | 61,25 g |
| –– mononenasycené | 50,60 g |
| –– polynenasycené | 10,65 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 912 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 436,96 g |
| – cukry | 263,76 g |
| ––– laktóza | 58,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g jahel | Jáhly | 240 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 vanička 1 vanička polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| velká hrst hrst borůvek (nebo jiné ovoce) | Borůvky čerstvé |