Nutriční hodnoty (Vajíčková jednoduchá tlačenka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 12 887 kJ / 3 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,73 g |
| Tuky | 261,79 g |
| – nasycené | 49,51 g |
| – nenasycené | 179,64 g |
| –– mononenasycené | 69,00 g |
| –– polynenasycené | 110,64 g |
| ––– omega 3 | 2,85 g |
| Vláknina | 23,47 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 7,12 g |
| Sůl | 17,20 g |
| Sacharidy | 55,31 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 330 g 330 g sterilované zeleniny (třeba Moravanka) | Zelenina směs sterilovaná | 330 g |
| 2 2 menší cibule (nejlépe červené) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 200 g 200 g šunkového salámu | Měkký salám | 200 g |
| 200 g 200 g majonézy | Majonéza | 200 g |
| 1 balení 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku | Želatina vepřová | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| nasekaná petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| bylinkové máslo (dle chuti) | Máslo bylinkové | |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| hrášek | Hrášek zelený | |
| kukuřice | Kukuřice sterilovaná |