Nutriční hodnoty (Tykvové lívance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 307 kJ / 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 27,71 g |
– nasycené | 14,92 g |
– nenasycené | 10,20 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 117,91 g |
– cukry | 112,41 g |
––– laktóza | 12,41 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
¾ h rnku rnku uvařené a rozmixované tykve (mixujeme bez vody, ve které se vařily) | Dýně čerstvá | |
1 1 ¼ hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1,5 lžičky 1,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
½ l žičky žičky strouhaného muškátového oríšku | Muškátový oříšek mletý | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
¼ l žičky žičky skoříce | Skořice ceylonská | |
¼ l žičky žičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
¼ l žičky žičky mletých hřebíčků | Hřebíček | |
máslo | Máslo kravské |