Nutriční hodnoty (Bramborové nočky v petrželkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,91 g |
| Tuky | 82,81 g |
| – nasycené | 47,78 g |
| – nenasycené | 29,32 g |
| –– mononenasycené | 25,61 g |
| –– polynenasycené | 3,71 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 13,37 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 118 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 129,97 g |
| – cukry | 16,34 g |
| ––– laktóza | 7,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší den předem uvařené brambory (cca 500 g) | Brambor zimní | 200 g |
| 80 -100 g 80 -100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 40 g 40 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 150 - 200 ml 150 - 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 175 ml |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| svazek svazek jemně nasekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |