Nutriční hodnoty (Koláč z červené řepy 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 200 kJ / 2 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,90 g |
| Tuky | 93,75 g |
| – nasycené | 18,84 g |
| – nenasycené | 63,64 g |
| –– mononenasycené | 45,38 g |
| –– polynenasycené | 18,25 g |
| ––– omega 3 | 4,33 g |
| Vláknina | 26,16 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 527 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 266,77 g |
| – cukry | 128,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g celozrnné špaldové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 300 g 300 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 50 g 50 g řepkového oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 5 g 5 g mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 70 g 70 g medu | Med nepasterovaný | 70 g |
| 40 g 40 g sladěnky | Sladěnka | 40 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g hořké čokolády (70 - 80% kakaa) | Čokoláda hořká 40% | 50 g |