Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s pórkem a šunkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 033 kJ / 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,42 g |
| Tuky | 19,22 g |
| – nasycené | 7,28 g |
| – nenasycené | 8,30 g |
| –– mononenasycené | 6,56 g |
| –– polynenasycené | 1,74 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 710 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 43,95 g |
| – cukry | 2,94 g |
| ––– laktóza | 0,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 malých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| pórek (cca 10 cm ) | Pórek čerstvý | |
| 2 plátky 2 plátky šunky | Šunka vepřová vařená | 40 g |
| 20 g 20 g sýra (eidam, ementál nebo parmezán) | Ementál | 20 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 - 2 1 - 2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| zakysaná smetana (3/4 kelímku) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| tymián čerstvý nebo sušený | Tymián sušený | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská |