Nutriční hodnoty (Anglická vepřová játra s bramborovými dukátky a tatarskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 618 kJ / 2 777 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,23 g |
| Tuky | 226,20 g |
| – nasycené | 17,88 g |
| – nenasycené | 191,41 g |
| –– mononenasycené | 135,31 g |
| –– polynenasycené | 56,09 g |
| ––– omega 3 | 16,85 g |
| Vláknina | 9,06 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 782 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 70,15 g |
| – cukry | 9,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| 6 plátků 6 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 3 - 5 3 - 5 větších brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| worcester | Worcestrová omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy nebo octa | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 malá sladkokyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| špetka špetka pálivé papriky nebo kousek chilli | Paprika pálivá | |
| 1/2 1/2 menší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |