Červené kuře na víně

mirca75 Kuchařka: mirca75

4 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1 kuře
2 cibule (1 červená a 1 klasická žlutá)
100 g uzeného bůčku (anglická slanina vcelku)
200 g čerstvých hub ( nebo žampiony)
olej
1 lžička cukru krupice
1 ks bobkového listu
sůl
pepř mletý
2 stroužky česneku
500 ml červeného suchého vína
lžička hladké mouky na zahuštění (nemusí být)
petrželová nať na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme do pekáčku.

  2. Uzený bůček (já dala anglickou) nakrájíme na kostičky, osmažíme ho ve výpeku z kuřete, přidáme cibuli nakrájenou na osminky, na větší kousky nakrájené houby (žampiony na čtvrtky), cukr, vše orestujeme a podlijeme vínem.

  3. Směs zavaříme a nalijeme na kuřecí maso v pekáčku. Přidáme bobkový list, prolisovaný česnek, lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě (175°C) do změknutí masa. Dle potřeby podlijeme vývarem (vínem, vodou). Čtvrt hodinky před vyjmutím z trouby můžeme šťávu zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (popř.v trošce vína) a vrátíme (přiklopené) na provaření zpět do trouby.

Poznámka

Recept jsem před poměrně dlouhou dobou vystřihla z Blesku pro ženy.

Pakliže použijeme kvalitní víno ,kuře se během pečení zabarví do červena.

Kuře v takové úpravě nám moc chutná, je šťavnaté a krásně voňavé po vínku, bůčku,...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červené kuře na víně

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, Miruš, radost se jen podívat;-):yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Mirčo, voňavý recept:-p:-p umocněný krásnými fotkami:yes: si zaslouží i šestý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Výbušná:-)ten plátek jsem na kuřátko položila ještě v troubě na úplném konci pečení,ale jen na pár "miniminutek",aby pustil šťávičku a zavoněl:-p;-).
    Všem moc děkuji za pochvaly:-8 a Elizo:-) mě se taky moc líbí:-8;-):-D.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    podobne robievam kralika a je to bajecne jedlo....preto mozem kludne dat +..btw mirca75 ten platok udeneho masa si dala az po upeceni vsak?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    šup a je tam i u mě :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco - skvělý recept,:-p krásné fotky, já s vínem vařím často a ráda, proto je to jasný bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O Mirčo vypadá to báječně :-p:-p. Ještě mám jedno kuře v lednci, ale nevím, abychom nezačali po včerejšku už pípat.:-D:-D :yes:+;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, to se mi moc líbí, připomíná francouzskou kuchyni :-p:-p. Fotky se ti tentokrát povedly ještě lépe, a to si člověk myslel, že lepší být nemůžou...;-) Jsou opravdu překrásné, musím si je pořád prohlížet :yes:.
    Posílám bod (uložení je jasné). :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kure na vine kuře na víně recept kuře na červeno kure "cervene vino" cibule červené kuře recepty kuře na víně kuře na červeno recept pečene kuře na červenem víně kureci na cervenem vine recepty kuřecí maso na víně recept kuře na víně pečene kuře na víně slepice v červeném oleji recept na kuře na víně kuřecí čtvrtky na víně kureci maso na červenem vine kuře s červeným vínem recept kuře na červeno recept červené kuře kuře na červeném oleji

Zapomněl/a jsem heslo