Nutriční hodnoty (Dort pro klenotnici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 030 kJ / 8 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,21 g |
| Tuky | 362,92 g |
| – nasycené | 52,95 g |
| – nenasycené | 263,22 g |
| –– mononenasycené | 158,34 g |
| –– polynenasycené | 104,88 g |
| ––– omega 3 | 24,06 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,43 g |
| Sacharidy | 1 152,63 g |
| – cukry | 945,57 g |
| ––– laktóza | 97,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 10 lžic 10 lžic vlažné vody | Voda | 180 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 7 lžic 7 lžic oleje | Olej řepkový | 77 ml |
| 7 lžic 7 lžic vlažné vody | Voda | 126 ml |
| 500 g 500 g mascarpone, | ||
| 2 2 smetana na šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 2 2 ztužovače do šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| moučkový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| rybízová marmeláda | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 500 g 500 g moučkového cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 250 g 250 g sušeného mléka | Mléko kravské polotučné sušené | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vlažné vody | Voda | 36 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mandlové tresti | Aroma mandlové | 15 ml |
| potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |