Nutriční hodnoty (Květák v křupavém zeleninovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 046 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,03 g |
| Tuky | 24,15 g |
| – nasycené | 8,83 g |
| – nenasycené | 10,49 g |
| –– mononenasycené | 8,39 g |
| –– polynenasycené | 2,10 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 1,05 g |
| Cholesterol | 551 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 32,90 g |
| – cukry | 7,70 g |
| ––– laktóza | 5,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| střední květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50-60 ml 50-60 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 55 ml |
| 50 g 50 g uzeného strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| malá mrkev | Mrkev čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| na špičku nože na špičku nože kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| libeček nebo petrželka | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |