Nutriční hodnoty (Salát z vodnice s mrkví a paprikami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 710 kJ / 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,45 g |
| Tuky | 8,95 g |
| – nasycené | 5,44 g |
| – nenasycené | 3,00 g |
| –– mononenasycené | 2,49 g |
| –– polynenasycené | 0,51 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,85 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 15,83 g |
| – cukry | 13,85 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké bílé vodnice | Vodnice čerstvá | |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| koření na bylinkové máslo (dle chuti) | Provensálské koření | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |