Vepřové s bazalkou a chilli vo woku

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

300 g vepřové panenky
150 g zelené fazolky nakrájené
1 velká červená paprika nakrájená na proužky asi 1 cm hrubé
3 stroužky česneku jemně nasekané
1 menší cibule nasekaná
1 cm kousek zázvoru jemně nastrouhaný
1-2 dlouhé feferonky nakrájené na tenko
1,5 lžíce rybí omáčky
limetková šťáva z 1 limetky
2-3 větvičky bazalky listky otrhané nasekané na hrubo
1 polévková lžíce kečupu Manis (indonezska sladka sojova omacka)
rybí omáčka podle chuti
1-2 lžíce rostlinného oleje
Další sezonní zelenina podle chuti ( my sme pridali male kusky brokolice)(alebo
jarna cibulka na ozdobu)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja, pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry ) miesame a opekame.

  2. Maso vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.

  3. Do woku zo zvyskom oleja pridame fazulu a papriku, opekame (2-3 minuty), kým nezacnu karamelizovat - trochu zmaknut (zelenina by mala byt taka, ze daktore kusky su stale chrumkave len prehriate ).

  4. Pridame cesnak, zazvor, chilli papričky a rybaciu omacku ( podla chute – kto nema rad neda). Opekame tak cca 1 minutu pokial vsetko nezacne aromaticky vonat.

  5. Do woku pridame limetkovu stavu, bazalku a kecap Manis. Pecieme ( stir fry ) dalsiu minutu.

  6. Podávajte hneď s dusenou jazmínovou ryžou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 84 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové s bazalkou a chilli vo woku

  • 1974andrea 1974andrea

    Dneska jsem potřebovala nějakou rychlovku, použila jsem vepřové palce a místo rýže máme nudle. Posílám bodík a fotku. I když zřejmě tady nějaká krásná byla, soudě dle komentářů.;-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Anna Kocikova, da sa pouzit aj lacnejsie maso ale treba ho marinovat, na tento typ receptu je dobre pouzit ovocie na marinovanie napriklad ananas, nastruhany zazvor, kiwi alebo papaja ale pozor tieto "zmakcovadla" funguju az moc dobre...:yes:
    Chabal , ( stir fry ) -miesanie a vyprazanie- tym ze sa pouziva velmi malo oleja pri vysokej teplote treba to stale "prehadzovat" aby nam to nezhorelo.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Takové minutky fakt neumím:-8a než bych znehodnotila použité suroviny,tak si to jednou za čas dám v restauračce;-)Jsem zbabělec:-OReceptík se mi líbí a jídlo na obrázku ještě víc:-K+4:-p:yes:

    Odpovědět

  • Chabal Chabal(neregistrovaný)

    Recept vypadá hezky, já bych osobně vynechala tu rybí omáčku. Stir fry je smažit, ne? Občas to v závorce nechápu :-//:-)):yes:

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    úžasná fotka. Miluju takové jídla,ale raději když mi je někdo připraví :-8. Nádhera

    Odpovědět

Tématické fráze: veprove ve woku vepřové s bazalkou kecap vepřové maso ve woku maso na woku top recepty vepřové s rýží a bazalkou vepřové na woku stir fry mix zelenina vepřové stir fry vepřove recept ve woku kuřecí stir-fry stir-fry omáčka jak se vaří stir fry? čina z woku

Zapomněl/a jsem heslo