Nutriční hodnoty (Mrkvový koláč s citronovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 180 kJ / 3 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,85 g |
| Tuky | 178,25 g |
| – nasycené | 24,00 g |
| – nenasycené | 144,10 g |
| –– mononenasycené | 48,53 g |
| –– polynenasycené | 95,57 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 546 mg |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 326,30 g |
| – cukry | 238,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g krupicového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 130 ml 130 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 130 ml |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 50 g 50 g posekaných mandlí (nebo vlašských ořechů) | Mandle neloupané | 50 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |