Hrášková polévka (krém) s krutony

Miquel Kuchař: Miquel

4 porce Polévky 15 názorů

Suroviny

300 g hrášku
600 ml kuřecího vývaru
1 střední cibule
100 g másla
300 ml smetany
špetka muškátového oříšku
5 plátků toustového chleba nakrájeného na kostičky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut.

  2. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a procedíme přes hustý cedník.

  3. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

Poznámka

*Použil jsem zmrazený hrášek.

*Tento recept je z knihy "Prostřeno bez servítků" od Zdeňka Pohlreicha a nachází se v kapitole "Polévky" pod názvem "Hrášková s krutony".

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 431 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrášková polévka (krém) s krutony

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Mě to přijde že je to můj recept, dělám ji tak už leta, nikdy nevařím podle receptu prostě dle svého selského rozumu, fakt, nekecám, jé málem jsem zapoměl, přidávám slaninu, prostě špek, a ne masový vývar, ale vývar z brambor, a také majoránku, to je potom polévečka jak písnička.<3:-p:-K

    Odpovědět

  • chuťovka chuťovka(neregistrovaná)

    výborná polívka a skvělé krutony :-)) :yes:

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Moc dobrá polévka;-):yes:

    Odpovědět

  • simonka simonka(neregistrovaná)

    Necedim mam dobrej mixer :-)

    Odpovědět

  • .. ..(neregistrovaný)

    Výborná polívečka:-)):yes:

    Odpovědět

  • Alka Alka(neregistrovaná)

    taky polévku cedím, i kvůli dcerce vadí ji slupky, které se dobře nerozmixují, já přidávám k hrášku i 2-3 brambory. :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já ji taky cedím / viz. Podobný recept /, ale na závěr dávám trochu celého hrášku, který si nechám stranou:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hm tuhle polévku dělám vlastně taky tak jen bez zcezení, takže podle rad určitě vyzkouším ten vyšší level ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Pajaska:samozřejmě že mi to nevadí:-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak tuto polévku jsem podobnou už zkoušela a můžu potvrdit,že je boží.Moc chutná.:yes::yes::yes: Je čas zopakovat a vyzkoušet tuto verzi,maličko se liší od zde podobného receptu,kde není muškát a je brambor.Já dělala už polévku od Nigely Lawson a tato je jí hodně podobná.;-)Jestli najdu fotku,dovolím si přidat,jestli neva.:-8
    Pro lomačku - samozřejmě,že je na každém,jak se k receptu postaví,ale jestli můžu radit,tak pokud se nechceš jen najíst ,ale vychutnat si hebkost této polévky,tak přeceď.Je to pak vážně o level výš.;-);-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • rebeka rebeka

    krém jak víno;-):-p:-):yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    lomačka:Protože je to recept od Pohlreicha a ne od Babici:-D Samozřejmě že se to nemusí cedit, ale já osobně když si dám krémovou polévku tak očekávám že bude jemná bez jakýchkoli kousíčků ;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    Proč to ještě cedit, když stačí jen rozmixovat? Myslím že bude hutnější :-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

Tématické fráze: hrachová polévka krémová hrášková krémová polévka krémová hrachová polévka hrášková polévka od pohlreicha krémová hrachová polévka od pohlreicha kremova hrachová polévka recept hrášková polévka krémová krémová hrášková polévka krémová hrášková polévka recept hrášková polévka s krutony krutony do polévky hrachová krémová polévka polévka z čerstvého hrášku polévka z hrášku hrášková polévka ze zeleného hrášku krémová hrachová polévka od polreicha polevka ze zmrazeneho hrasku zelený hrášek recepty polévka hrášková hrachova polevka ze zmrazeneho hrasku

Zapomněl/a jsem heslo