Nutriční hodnoty (Kynutý chřestový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 792 kJ / 1 384 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 38,05 g |
| – nasycené | 17,57 g |
| – nenasycené | 18,35 g |
| –– mononenasycené | 11,25 g |
| –– polynenasycené | 7,10 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 148 mg |
| Sodík | 7,28 g |
| Sůl | 18,19 g |
| Sacharidy | 194,82 g |
| – cukry | 22,52 g |
| ––– laktóza | 7,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| asi 150 - 180 asi 150 - 180 ml vlažné vody | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 1 kelímek 1 kelímek (200 g) husté zakysané smetany (pěkně hustá je např. značka Madeta) | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| asi 10 10 zelených chřestů | Chřest zelený čerstvý | |
| 100 g 100 g Schwarzwaldské šunky | Šunka parmská | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |