Nutriční hodnoty (Sýrové pečivo se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 216 kJ / 2 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,13 g |
| Tuky | 198,94 g |
| – nasycené | 121,93 g |
| – nenasycené | 69,44 g |
| –– mononenasycené | 61,87 g |
| –– polynenasycené | 7,58 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 7,66 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 201,77 g |
| – cukry | 21,88 g |
| ––– laktóza | 16,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g másla nebo rostlinného tuku | Máslo kravské | 150 g |
| 180 g 180 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 180 g |
| eidam, ementál apod. | Ementál | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 100-125 ml 100-125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 112.5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| sekané ořechy nebo mandle, lněné semínko | Vlašské ořechy |