

Houbové rizoto
Suroviny 4 porce
- 300 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli)
- 200 g hub (mohou byt i žampiony)
- 125 g másla
- 1 pl olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l horkého zeleninového vývaru
- 8 cl suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- 50 g parmazánu
- čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu
Vo velkej panvici rozpustime polovicu masla s olejom a na slabom ohni restujeme 3 minuty nadrobno pokrajanu cibulu a posekany cesnak. Pridame huby pokrajane na platky a restujeme dalsie 3 minuty. Vsypeme ryzu a dobre premiesame, aby sa ryzove zrnka dobre obalili maslom. Zalejeme zeleninovym bujonom, ale len tak, aby bola ryza tesne zakryta.
Varime na slabom plameni, dokial sa tekutina neodpari, pricom nezabudame casto miesat. Postupne prilievame bujon, az kym ho ryza vsetok nevsiakne. Rizoto je hotove, ked je ryza makka a kremovita.
Nakoniec prilejeme vino, pridame zvysne maslo, osolime a okorenime. Dobre premiesame a posypeme oblubenymi cerstvymi bylinkami a nastruhanymi tenkymi listkami parmezanu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Houbové rizoto
-
ZFranclova: Houby se nacházejí ve druhé větě
-
amalia: Pozor, pozor !! Asi se k receptu omylem dostal seznam ingrediencí odjinud.
-
V tom houbovém rizotu mě trochu scházejí houby.
-
mám radosť, že ti chutilo a tvoja inovácia sa osvedčila
-
Uvařila jsem a je to výborné. Já si tam ještě přidala hrášek a černé olivy. Mňam!!!
-
rebeka: a černoušek, páli vám to
: kocka je fakt kostka
s vývarom z kočky som to zatiaľ neskúšala
ďakujem za láskavé zhodnotenie receptu , černoušek
-
Cernousek:
kocka je po slovensky, nemýlím-li se, kostka
-
Amalie je to vynikající jenom mně zarazilo když co se týká vývaru
(na první přečtení než jsem si uvědomil slovenštinu)z kočky tak nevím.Ale zeptám se asijských spoluobčanů jestli nějaký kočičí bujon nemají.recept je to opravdu dobrý.
www.toprecepty.cz bodík
-
Tak tohle risoto je vynikajici!!!! Je tam hodne citit to maslicko, fakt mnamka!!!! Delala jsem ze susených hub zalitých vrouci vodou a misto zeleninoveho vyvaru dala tu houbovou vodu a nemela jsem vino, tak jen voda, troska soli a pepr a stejne to byla mnamka. Lepsi jsem nejedla
-
Uzasne rizoto, jen ja ho delam taky tak, že první naliju na ryzi víno a pak vývar
davam bodik
-
Tedy děvčata, vůbec jsem dnes nechtěla dělat rizoto, ale po pokochání fotečkami (nemám ráda rozsýpací rizoto)a utření slin ho dnes udělám. Nádhera a dobrota
-
Śmankote, to vypadá moc jedle, ty houbičky, ježkovy oči, asi jdu raději spát
-
dakujem, dievcata
mirca, fotky su krasne, farebne
jasne, ze z pravych lesnych hub je to ovela lepsie
a urcite aj vonavejsie.
-
ňamka
-
Amália
tak plním slib a přidávám ty fotky
. Ještě jsem do něj přimíchala polévkovou lžíci smetany(10%) a na závěr najemno nakrájenou čerstvou bazalku
. Dělala jsem ho z čerstvých lesních hub (hříbky,podborováky,..) a bylo vynikající
. Kdo má rád tyhle typy šťavnatých rýžových jídel,ať vyzkouší
.