Nutriční hodnoty (Kakaová buchta z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 495 kJ / 6 094 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,50 g |
| Tuky | 233,62 g |
| – nasycené | 31,39 g |
| – nenasycené | 191,63 g |
| –– mononenasycené | 131,98 g |
| –– polynenasycené | 59,65 g |
| ––– omega 3 | 15,63 g |
| Vláknina | 39,00 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 5,60 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 851,40 g |
| – cukry | 293,50 g |
| ––– laktóza | 27,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 18 g |
| 3 lžíce 3 lžíce tmavého kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 hrnky 2 hrnky podmáslí | Podmáslí | 500 g |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| moučkový cukr (na dochucení) | Cukr bílý |