Nutriční hodnoty (Brynzová polévka s houbami a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 42,48 g |
| – nasycené | 26,59 g |
| – nenasycené | 14,31 g |
| –– mononenasycené | 12,41 g |
| –– polynenasycené | 1,90 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 7,15 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 59,62 g |
| – cukry | 34,40 g |
| ––– laktóza | 28,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g brynzy | Brynza | 100 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice (z 280 g) nakládaných hub | Hřib čerstvý | |
| 1 1 cibule nakrájená na drobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 500 - 600 ml 500 - 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 550 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| kmín | Kmín | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 22.5 g |