Nutriční hodnoty (Jablečno-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 321 kJ / 316 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,04 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g | 
| Tuky | 6,43 g | 
| – nasycené | 1,19 g | 
| – nenasycené | 6,33 g | 
| –– mononenasycené | 3,43 g | 
| –– polynenasycené | 2,90 g | 
| ––– omega 3 | 0,49 g | 
| Vláknina | 18,89 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 42 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 54,13 g | 
| – cukry | 36,68 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g | 
| 2 2 menší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| plátek plátek másla o síle cca 1cm | Máslo kravské | |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml | 
| 1-1,2 l 1-1,2 l zeleninového vývaru nebo vody | Vývar zeleninový | 1100.000023841858 ml | 
| sůl a mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
| do každého talíře lžíce lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |