Nutriční hodnoty (Jablečno-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 321 kJ / 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g |
Tuky | 6,43 g |
– nasycené | 1,19 g |
– nenasycené | 6,33 g |
–– mononenasycené | 3,43 g |
–– polynenasycené | 2,90 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 18,89 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,13 g |
– cukry | 36,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
2 2 menší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
plátek plátek másla o síle cca 1cm | Máslo kravské | |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
1-1,2 l 1-1,2 l zeleninového vývaru nebo vody | Vývar zeleninový | 1100.000023841858 ml |
sůl a mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
do každého talíře lžíce lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |