Nutriční hodnoty (Gazpacho jak ho dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 505 kJ / 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,87 g |
| Tuky | 0,90 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,61 g |
| –– mononenasycené | 0,26 g |
| –– polynenasycené | 0,35 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,90 g |
| – cukry | 15,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 1/2 asi 1/2 okurky hadovky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 masitá paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 pěkná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 plechovky 2 plechovky rajčatové šťávy (= asi 600 ml) + ledová voda | Šťáva z rajčete | |
| červený vinný ocet | Ocet vinný červený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 3 větší jarní cibulky - bílá část | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregano | Oregano sušené | |
| tymián | Tymián sušený | |
| trošku trošku rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| krutonky z bílého chleba | Chléb pšeničný bílý |