Nutriční hodnoty (Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 681 kJ / 2 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,07 g |
| Tuky | 41,58 g |
| – nasycené | 9,63 g |
| – nenasycené | 28,93 g |
| –– mononenasycené | 16,43 g |
| –– polynenasycené | 12,50 g |
| ––– omega 3 | 1,69 g |
| Vláknina | 27,83 g |
| Cholesterol | 408 mg |
| Sodík | 1,39 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 210,73 g |
| – cukry | 16,47 g |
| ––– laktóza | 2,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 62.5 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 3 starší rohlíky (asi 2 dny) | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| 50 g 50 g mandlí - měla jsem neloupané | Mandle neloupané | 50 g |
| petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| 700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
| asi 10-12 asi 10-12 pestíku šafránu | Šafrán sušený | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |