Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka na způsob boršče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 948 kJ / 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,26 g |
| Tuky | 1,27 g |
| – nasycené | 0,29 g |
| – nenasycené | 0,79 g |
| –– mononenasycené | 0,35 g |
| –– polynenasycené | 0,44 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 228 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 37,85 g |
| – cukry | 11,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 předem uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 2 2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 3 lžíce 3 lžíce tomatového pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1,5-2 litry 1,5-2 litry zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1750 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru krystal | Cukr bílý | 6 g |
| olej | Olej řepkový | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |