Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka na způsob boršče)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie948 kJ /
227 kcal
Bílkoviny8,26 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,26 g
Tuky1,27 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené0,79 g
–– mononenasycené0,35 g
–– polynenasycené0,44 g
––– omega 30,01 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,85 g
– cukry11,45 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 předem uvařené červené řepy Červená řepa čerstvá
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
150 g 150 g celeru Celer bulva čerstvá 150 g
100 g 100 g petržele Petržel kořenová čerstvá 100 g
2-3 2-3 brambory Brambor zimní 125 g
2 2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí Zelí bílé čerstvé
3 lžíce 3 lžíce tomatového pyré Pyré z červených rajčat 45 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
zeleninový vývar Vývar zeleninový
ocet Ocet lihový
cukr Cukr bílý
olej Olej řepkový
čerstvě mletý pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.