Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka na způsob boršče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 948 kJ / 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 1,27 g |
– nasycené | 0,29 g |
– nenasycené | 0,79 g |
–– mononenasycené | 0,35 g |
–– polynenasycené | 0,44 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 37,85 g |
– cukry | 11,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 předem uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
2 2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
3 lžíce 3 lžíce tomatového pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
ocet | Ocet lihový | |
cukr | Cukr bílý | |
olej | Olej řepkový | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |