Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka na způsob boršče)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie948 kJ /
227 kcal
Bílkoviny8,26 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,26 g
Tuky1,27 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené0,79 g
–– mononenasycené0,35 g
–– polynenasycené0,44 g
––– omega 30,01 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy37,85 g
– cukry11,45 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 předem uvařené červené řepy Červená řepa čerstvá
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
150 g 150 g celeru Celer bulva čerstvá 150 g
100 g 100 g petržele Petržel kořenová čerstvá 100 g
2-3 2-3 brambory Brambor zimní 125 g
2 2 velké hrsti jemně krájeného čerstvého zelí Zelí bílé čerstvé
3 lžíce 3 lžíce tomatového pyré Pyré z červených rajčat 45 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
1,5-2 litry 1,5-2 litry zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1750 ml
1 lžička 1 lžička octa Ocet lihový 5 ml
1 lžička 1 lžička cukru krystal Cukr bílý 6 g
olej Olej řepkový
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.