Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bezlepkový kmínový chleba se lněným semínkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 854 kJ /
2 355 kcal
Bílkoviny68,19 g
– z toho živočišné bílkoviny52,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,11 g
Tuky213,21 g
– nasycené26,69 g
– nenasycené165,53 g
–– mononenasycené97,23 g
–– polynenasycené68,30 g
––– omega 38,78 g
Vláknina8,21 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 7,23 g
Sůl17,76 g
Sacharidy36,78 g
– cukry4,15 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/3 hrnku 1/3 hrnku mletého sezamového semínka Sezam loupaný
1/2 hrnku 1/2 hrnku mletého slunečnicového semínka Slunečnicová semínka loupaná 125 g
2/3 hrnku 2/3 hrnku mletého lněného semínka Lněná semínka
1 hrnek 1 hrnek bezlepkové mouky Jizerka Mouka pohanková
1 1 lžíce drceného kmínu (já dala o trochu víc) Kmín mletý
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů Kypřící prášek bez fosfátů 2.5 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
po 1 lžíci 1 lžíci celého kmínu, lněného a sezamového semínka Sezam loupaný 15 g
100 ml 100 ml řepkového oleje Olej řepkový 100 ml
100-120 ml 100-120 ml rýžového mléka Nápoj rýžový (komerční produkce) 110 ml
6 6 vajíček Vejce slepičí 420 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.