Nutriční hodnoty (Babiččina letní "sekyrková" polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 634 kJ / 391 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,25 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,75 g | 
| Tuky | 29,08 g | 
| – nasycené | 18,63 g | 
| – nenasycené | 9,99 g | 
| –– mononenasycené | 9,14 g | 
| –– polynenasycené | 0,85 g | 
| ––– omega 3 | 0,11 g | 
| Vláknina | 1,13 g | 
| Cholesterol | 89 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 27,66 g | 
| – cukry | 0,28 g | 
| ––– laktóza | 0,28 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 30-40 g 30-40 g másla | Máslo kravské | 35 g | 
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 37.5 g | 
| nové brambory | Brambor raný | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mangold | Mangold | |
| hrachové lusky | Cukrový hrášek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vejce | Vejce slepičí |