Nutriční hodnoty (Bruselská zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,71 g |
| Tuky | 9,47 g |
| – nasycené | 5,55 g |
| – nenasycené | 3,47 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,67 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 17,28 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 49,09 g |
| – cukry | 27,04 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/4 1/4 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 300 g 300 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru ( nemusí být) | Cukr bílý | 5 g |
| libeček | Libeček čerstvý |