

Odlehčená střecha
Suroviny
- 2 balíčky tmavých bebe sušenek
- 500 g měkkého nízkotučného tvarohu ve vaničce
- 200 g zakysané smetany
- 150-200 g moučkového cukru
- 2 větší banány
Postup přípravy receptu
Z tvarohu, zakysané smetany a cukru umícháme nebo vyšleháme hladký krém. Množství cukru záleží na naší chuti.
Na větší kus alobalu si rozložíme těsně vedle sebe do obdélníku 3x7 bebe sušenky.
Potřeme je třetinou tvarohového krému, kolem krajů necháme asi 1cm volný.
Na krém rozložíme druhou vrstvu sušenek. Na ty naneseme zbylý krém, opět ne až do krajů. Trochu krému si necháme stranou.
Doprostřed podélně položíme oloupané banány.
Na závěr z plátu vytvoříme střechu, a to tak, že přitáhneme oba delší konce k sobě. Nejlepší je pracovat ve dvou.
Vrchol střechy a okraje upravíme a zatřeme zbylým krémem. Necháme zabalené v alobalu v lednici do druhého dne rozležet.
Poznámka od kuchařky
Receptů na střechu je zde několik, ale všechny používají těžké máslové krémy. Přidávám tuto odlehčenou variantu, snad se bude někomu hodit.
Osvědčilo se mi používat pouze tmavé sušenky, krém je světlý, banány také a ve výsledku vypadá střecha mnohem lépe než se světlými sušenkami.
Výborná varianta vznikne, potřeme-li sušenky pikantní rybízovou nebo višňovou marmeládou.
To, že má střecha úspěch, dokumentuje i druhá fotografie - neodolal ani náš opeřený kamarád :-)