Nutriční hodnoty (Hrabětická nedělní houbovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 793 kJ / 1 624 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,40 g |
| Tuky | 79,10 g |
| – nasycené | 51,94 g |
| – nenasycené | 23,26 g |
| –– mononenasycené | 21,00 g |
| –– polynenasycené | 2,26 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 48,00 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 116,50 g |
| – cukry | 100,50 g |
| ––– laktóza | 92,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 800 g |
| 1,5 l 1,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1500 ml |
| 400 ml 400 ml smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| celý kmín | Kmín | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská |