Nutriční hodnoty (Svíčková podle maminky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 4 525 kJ / 1 081 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 13,40 g |
| – nasycené | 5,88 g |
| – nenasycené | 6,14 g |
| –– mononenasycené | 5,44 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 470 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 14,60 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg zadního hovězího (nebo hovězí svíčkové) | Hovězí kýta | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 630 g 630 g Halali | Halali | |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření (nebo ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 150 g 150 g zakysané smetany (nejlépe Jihočeské od Madety) | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| naložené brusinky (nebo rybíz) | Brusinky zavařené |