Nutriční hodnoty (Toustový vícezrnný chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 525 kJ / 2 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 84,23 g |
Tuky | 81,63 g |
– nasycené | 8,46 g |
– nenasycené | 68,74 g |
–– mononenasycené | 38,43 g |
–– polynenasycené | 30,31 g |
––– omega 3 | 11,30 g |
Vláknina | 37,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,05 g |
Sacharidy | 461,65 g |
– cukry | 28,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g žitného kvásku | Kvásek žitný | 30 ml |
150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
150 g 150 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
– promichame a zakryte nechame asi 10-12 – promichame a zakryte nechame asi 10-12 – promícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin prokvasit | ||
100 g 100 g hrubě mletého žita | Žito | 100 g |
100 g 100 g teplé vody | Voda | 100 ml |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
130-140 g 130-140 g vody | Voda | 135 ml |
40 g 40 g lněného semínka | Lněná semínka | 40 g |
10 g 10 g sezamu | Sezam loupaný | 10 g |
50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
2-3 g 2-3 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 2.5 g |