Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Toustový vícezrnný chléb)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 525 kJ /
2 994 kcal
Bílkoviny84,23 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny84,23 g
Tuky81,63 g
– nasycené8,46 g
– nenasycené68,74 g
–– mononenasycené38,43 g
–– polynenasycené30,31 g
––– omega 311,30 g
Vláknina37,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,05 g
Sacharidy461,65 g
– cukry28,45 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
30 g 30 g žitného kvásku Kvásek žitný 30 ml
150 g 150 g vody Voda 150 ml
150 g 150 g pšeničné chlebové mouky Mouka pšeničná hladká 150 g
– promichame a zakryte nechame asi 10-12 – promichame a zakryte nechame asi 10-12 – promícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin prokvasit
100 g 100 g hrubě mletého žita Žito 100 g
100 g 100 g teplé vody Voda 100 ml
350 g 350 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 350 g
130-140 g 130-140 g vody Voda 135 ml
40 g 40 g lněného semínka Lněná semínka 40 g
10 g 10 g sezamu Sezam loupaný 10 g
50 g 50 g oleje Olej řepkový 50 ml
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
lžička lžička cukru Cukr bílý
2-3 g 2-3 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 2.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.