Pomalu pečené kuřecí paličky

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 3 hodiny pečení + příprava 4 porce Drůbeží maso 42 názorů

Suroviny

1,6 kg kuřecích paliček
100 ml sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
2-3 stroužky česneku
400 g loupaných rajčat z plechovky
trochu kečupu (přidala jsem lžičku feferonkové pasty - v receptu je ostrý kečup)
pepř
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyjeme a očistíme a naskládáme do pekáčku.

  2. V misce smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi, nalijeme na paličky, přiklopíme a pečeme v troubě při 150°C 3 hodiny.

Poznámka

Zdroj: magazín Albert.

Je to ideální pokrm na den, kdy je málo času motat se v kuchyni :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 811 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečené kuřecí paličky

  • Nadja Nadja

    Pajato: plechovka s loupanými rajčaty obsahuje šťávu a buď celá rajčata, nebo kousky. Já je mám v zásobě stále. Plechovku, která obsahuje kousky používám do leča. Dávám je také na plněné papriky - tam je rozmixuji, takže je jedno, zda mám celá nebo kousky. Prodávají také rajčata s bazalkou.
    ;-) Těstoviny nám k tomu nevadí.

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    Dekuju :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Pajato: My k tomu míváme jen bagetu, právě proto, abych nemusela trávit čas v kuchyni. Ale hodí se brambory, rýže i těstoviny. Z rajčat vznikne hustší omáčka, ale není jí mnoho.

    Odpovědět

  • Pajato Pajato

    a co si dam k tomu? Jsou ty loupane rajcata jako omacka? Hodily by se nudle???? :-? Sorry, nejsem zadna velka kucharka ;-(

    Odpovědět

  • madlina madlina

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Paxík: :-) Recept je tak jednoduchý, že podle něj uvaří i dítě školou povinné.
    A že už nedal vědět? Takových komentářů tady je fůra. :-p

    Odpovědět

  • Paxík Paxík(neregistrovaný)

    Jozef:
    asi to nedopadlo, protože nedal vědět... ;-) .. :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    nigina: je napsáno "přiklopíme";-)

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Mäsko vyzerá na obrázku famózne <3 mňam! Nie je napísané, či sa pečie zakryté či odkryté, tak neviem. Predpokladám, že odkryté by sa muselo často polievať, aby nevyschlo. Tak asi skôr zakryté a na konci pol hodky odkryté? Nekritizujem, len sa mi vidia tie 3 hodiny príliš. Ja som totiž nedávno piekla Vodňanskú mladú kachnu a na 120° 4 hodiny. V pekáči vyzerala fantasticky, no keď som ju chcela vybrať, tak sa celá rozpadla:-O:-D . Tak asi by jej stačili 3 hodiny. A preto sa tak trocha divím, že tieto útle stehienka sa pečú 150/3 hod. .. Aj keď som si istá, že chutili úžasne.:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    CarmenAlonso: :-)) To už ale nebude recept na den, kdy není moc času motat se v kuchyni ;-)
    Nechávat několikrát zchladnout a zase rozehřívat remosku se mi nejeví moc ekonomické, ale asi je to každého věc :-8
    Děkuji za názor :-)

    Odpovědět

  • CarmenAlonso CarmenAlonso

    gabrusa: Podle mě by remoska taky šla. A to zpomalení pečení? Nastřídačku vypínat a zapínat. Jasně, už se to musí, třeba nějakou minutkou nebo tak, ohlídat, ale jde to. Já takto peču často třeba vepřová kolínka, dělám je asi 3-4 hodiny a jsou opravdu vynikající. Tenhle recept plánuju takto taky vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Jozef Jozef(neregistrovaný)

    Tento recept sa mi páči, mám rád jednoduché recepty kde nemusíš pol dna skákať okolo sporáka a idem vyskúšať tak držte palce potom dám vedieť.jozef.michalisko@azet.sk

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Děkuji všem za odpověď. Máte pravdu, peče na nějakých 180, nevím proč jsem si vzala do hlavy 130. Tak holt vyzkouším, až nás bude ke stolu víc. Už se mi ale sbíhají sliny ;-) , jídlo vypadá báječně.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Karel: :-8 No, ono to je zhruba 2 paličky na porci, pro nás tak akorát :-)

    gabrusa: Remoska peče na nějakých 180°C. Tenhle recept je o pomalém pečení, Z remosky to bude dobré, ale jiné, přesně jak píše:

    beda venerabilis: Děkuji za záskok :-):-K

    Odpovědět

  • beda venerabilis beda venerabilis(neregistrovaný)

    gabrusa: V remosce ale budeš těžko udržovat tak nízkou teplotu, která je nutná pro onu dlouhou přípravu.
    V remosce bude vše hotovo za necelou hodinku (možná i jen půl), ale nebude až tak úplně ono.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečené kuřecí paličky kuřecí paličky pečené v troubě kureci palicky v troube kuřecí paličky kuřecí paličky recept pečené kuřecí paličky recept kuře pečené v pomalém hrnci kuřecí paličky pečené pomalé pečení kuřete pomalé pečení kuřecí paličky recepty pečené paličky jak dlouho péct kuřecí paličky recept kureci palicky recept na kuřecí paličky jak dlouho péct kuře pečená kuřecí paličky pečení kuřecích palicek pomalé pečení v troubě pečené kuřecí paličky recepty

Zapomněl/a jsem heslo