Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 951 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
| Tuky | 38,04 g |
| – nasycené | 13,00 g |
| – nenasycené | 15,88 g |
| –– mononenasycené | 12,80 g |
| –– polynenasycené | 3,08 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 16,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 990 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 15,80 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| větší brambora | Brambor zimní | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| trochu trochu másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| 5 trojúhelníků 5 trojúhelníků taveného sýru | Sýr tavený | 60 g |
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |