Nutriční hodnoty (Banánový chlebíček se skořicí (kynutý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 439 kJ / 2 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,53 g |
| Tuky | 49,19 g |
| – nasycené | 21,17 g |
| – nenasycené | 25,71 g |
| –– mononenasycené | 17,03 g |
| –– polynenasycené | 8,68 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 22,78 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 442,04 g |
| – cukry | 99,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 g 1 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 1 g |
| 160 g 160 g vody | Voda | 160 ml |
| 150 g 150 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 150 g |
| - ve vodě rozmícháme kousínek droždí, pak mouku a zakryté necháme v teple 12 hodin kynout | Mouka pšeničná hladká | |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 20 g 20 g vody | Voda | 20 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 2-3 g 2-3 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 2.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g strouhaného (mačkaného) banánu | Banán čerstvý | 200 g |
| 40 g 40 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |