Nutriční hodnoty (Bramboráky s mrkví a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 731 kJ / 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,05 g |
| Tuky | 16,46 g |
| – nasycené | 3,90 g |
| – nenasycené | 7,64 g |
| –– mononenasycené | 5,69 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 15,88 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 304 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 90,10 g |
| – cukry | 9,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/4 1/4 pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 6 stroužků 6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| majoránka (měla jsem čerstvou) | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |