Nutriční hodnoty (Palačinkové noky se švestkami a mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 700 kJ / 2 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,20 g |
| Tuky | 134,63 g |
| – nasycené | 77,68 g |
| – nenasycené | 49,11 g |
| –– mononenasycené | 41,88 g |
| –– polynenasycené | 7,23 g |
| ––– omega 3 | 1,57 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 901 mg |
| Sodík | 452 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 158,73 g |
| – cukry | 47,49 g |
| ––– laktóza | 9,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ½ l kyselého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g švestek | Švestky čerstvé | 300 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| olej | Olej řepkový | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |