Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky "rumáčky"

Už jsme vás snad přesvědčili, že kynutého těsta se nemusíte bát. Pokud máte trpělivost a dodržíte postup, tak se vám zaručeně povede. Zkuste připravit třeba rumáčky - kynuté koláčky plněné tvarohem, které se po upečení máčí v másle s rumem. Ta vůně je božská.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava, bez doby kynutí)

28. 7. 2010 22:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie27 239 kJ / 6 510 kcal
Bílkoviny146,59 g
Tuky214,58 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 269 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy959,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jelikož se toho cukru tam nalepí celkem dost, tak až trošku ten cukr oschne, vezmu štěteček a nebo něco podobného a ty koláčky trochu z toho cukru "ometu". Šlo by to udělat i tak, že hned po upečení, ještě horké, se koláčky potřou ještě na plechu tím máslem s rumem a pocukrují. Je to také možná varianta, ale není to ono. Můžete vyzkoušet obojí, co vám bude více vyhovovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

yanull

31. 1. 2020 19:33

Lady Gaga: Je třeba mléko přidávat opatrně, protože každá mouka je jiné kvality a jinak saje. Je lepší v případě potřeby přidat, než jak se říká: Utopit mlynáře. ;-)Věřím, že příště se těsto povede, toto mám mnohokrát vyzkoušené. :-K

Veronika.Hrozna

30. 1. 2020 20:16

Lady Gaga: Rozpustit, nechat zchladnout na 30 stupňů a přidat žloutky pokojové teploty, rozšlehat s rumem a přidat k mouce. Než nabyde kvásek z droždí , tak se máslo schladí. Dělávám je taky a jsou moc dobré. :yes:

Lady Gaga

30. 1. 2020 17:19

Pokusila jsem se udělat to těsto, ale je šíleně řídké - možná jsem udělala chybu že to máslo jsem přidala do těsta rozehřáté???Děkuji za radu...

Kristina

12. 3. 2017 18:18

:-K;-)
zkusím je

ROCKYNO

10. 3. 2017 20:07

Moje svatební... :)

Marta.23

3. 2. 2017 20:40

Vyzkoušeno jsou opravdu výborné. Daavm bodík:yes::yes::yes:

bara.it

14. 10. 2013 13:10

yanull: Jani - diky za radu:-8:-8:-8:-K

bara.it

14. 10. 2013 13:09

yanull: Jani - diky za radu:-8:-8:-8:-K

yanull

12. 10. 2013 17:37

bara.it:Baruško:-K, udělala jsi mi velkou radost, že se koláčky povedly:yes: a že chutnají:-p. U nás je vaničkový tvaroh také řidší, ale dá se zahustit přidáním vanilkového pudingu /prášek/. Děkuji za fotečku a zdravím do Itálie ;-):-):-K

bara.it

12. 10. 2013 10:13

Jani - tak na tyhle kolacky mam spadeno ode dne, kdy jsi je pridala na topky. Jen jsem porad nemela tvaroh. Ted nedavno jsem v Lidlu objevila neco jako nas tvaroh a tak jsem se do nich hned vrhnula. A moje ocekavani se naplnilo. Jsou fakt fantasticke:-p:-p:-p. Jen jsem mela trochu pracnejsi naplnovani, protoze vyse zmineny tvaroh je ve vanicce a tim i trochu ridci. Trpelivost ovsem ne ruze, ale vyborne kolacky prinesla. A to i druhy den. Byli jako cerstve upecene. Takze "roman" jsem napsala a ted ti chci taky udelit zaslouzeneho bodika:yes:24:yes: a s dovolenim i fotecku:-K:-K:-K.

Eva

15. 9. 2010 15:00

Super.;-)Konečně těsto na výborné koláčky.Díky

yanull

30. 7. 2010 06:02

Majko, znám dva druhy polohrubé mouky a na jedné je napsáno polohrubá výběrová. Tímto to upřesňuji a v receptu to opravím. Myslela jsem, že už ten název je natolik zažitý, že mě to ani nenapadlo. Omlouvám se. :-K Ještě jen pro informaci dodávám, že existuje mouka ZLATKA, která je už na pečení z obou druhů namíchaná. Někdy ji kupujeme v Kauflandu. Ale tyto koláčky z ní nejsou.

Majka

29. 7. 2010 22:48

Prosím, jaká je to výběrová mouka? Znám mouku hladkou-speciál a pak mouku polohrubou a hrubou. Bylo by vhodné uvádět takové názvy surovin, jaké jsou napsané na obalech. Děkuju.

lemarti

29. 7. 2010 21:00

Jani to je krása:-Kškoda že nemůžu;-(ale to nic nemění na tom,že posílám bodíka;-):-)

olca spickova

29. 7. 2010 16:00

Janičko ty jsou k nakousnutí!!!:-p Určitě co nejdřív vyzkouším!!Bodík pro tebe!!:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: luxusní svatební koláče výběrová mouka jaká mouka je výběrová luxusní svatební koláčky recept koláčky namočené v rumu svatební koláčky namočené v rumu kolacky koláčky namáčené v rumu jaká je výběrová mouka jaká je mouka výběrová luxusni kolacky luxusni svatebni koláčky koláčky svatební mini co je výběrová mouka co je to výběrová mouka koláčky namáčené v rumovém másle rumové svatební koláčky koláčky na špejli luxusní svatební koláče recept vdolečky obalované v rumu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, rum, máslo, sádlo, droždí, sůl, žloutek, mléko, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, žloutek

TopRecepty.cz

Koláčky "rumáčky"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPqV