Višňový džus

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

višně
voda
Na kilo rozvařených višní:
230-240 g cukru
2 g kyseliny citronové
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované višně zalijeme vodou tak, aby byly potopené a rozvaříme je.

  2. Měkké višně rozmixujeme a rozvar zvážíme.
    Přidáme cukr a kyselinu citronovou a mícháme do rozpuštění.

  3. Nalijeme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/35 minut).

Poznámka

Ředíme až po otevření sklenic vodou nebo sodovkou - na jednu 700 ml sklenici jí přidáme něco přes 2 litry. Džus je výrazné chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 99 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Višňový džus

  • maiva maiva

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3dobry napad a jednoduchy,visne mam teprve dvourocni,tak snad pristi rok bude vetsi uroda.:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak ten bych si dala hned.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    spagetka: my je "sháníme" na zahradě - máme dva stromky, vlastnoručně sázené i každoročně stříhané :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jooo, děvče, v dnešní době sehnat višně..... ale milovala jsem je......umím
    si to živě představit;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: třešňový džus recept třešňový džus domaci visnovy dzus višně džus nápoj recept višňový džus domácí višňový sirup višnový rozvar domácí třešnový džus recept domácí třešňový džus domácí džus, višňový višnový mošt nejlepší višnový džem višňový sirup recept sirup višně visnovydzuz domácí třešňový juice vyroba dzusu z ceresni třešňový džus recepty rozvaříme višně višnový stromek

Zapomněl/a jsem heslo