Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z jeřabiny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 9. 2009 09:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já pro jistotu dávám sirup horký do zavařovacích sklenic a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Petr hučín

10. 11. 2017 13:55

Blek: Váš postup za studena se mi líbí, dělám to tak již čtyři roky a nikdy žádná sklenice nekvasila. Vydrží i dva roky. Ze zbytku drti po vyluhování dělám víno. Je výborné s dřevitou chutí jeřabin.

PaCaOl

3. 9. 2013 10:53

Blek: Dávám Vám za pravdu dělám takto i šťávu z černého rybízu.

Magďule

3. 9. 2013 10:46

Blek:Dobrý den, zaujal mě Váš recept na jeřabinovou štávu, ale mám pár malých dotazů, když jsem bobule odštavnila a sesbírala pěnu, dala jsem tam cukr, pěna se tam oběvila znovu... má to tak být, nebo jsem udělala někde chybu?
Štávu dělám i pro děti tak nechci dávat alkohol nakonec jak doporučujete, nevíte jestli mi v lednici vydrží přes zimu?
Doufám že se mi to povede, dělám štávu poprvé ale už na ni mám velkou chuť ;-)děkuji za odpověď

Blek

25. 8. 2013 09:27

tato paní dělá vše špatně!! nedoporučuji tento recept-dělá jen červenou vodu!!
Vařením ztratíte všechny vitamíny!
Můj osvědčený recept!!!!!
Štávu nutno dělat za studena!!
Nejlépe udělat tak!
Posbíráme plody-pořádně očistíme od stopek a listí!!
Umyjeme ve studené vodě-pořádně-několikrát 3x.
pak je Vybíráme je sítkem z vody a dáváme do čisté nádoby!
Na odštavnovači plody rozdrtíme a zároven získáme čistý 100 % sirup-ten neředíme .
Vždy necháme odstát ve skleněné nádobě cca 2-5 litrové! a sbíráme pěnu tak dlouho dokud tam pěna není!!
Můžeme přelívat přes jemné sítka tam a zpět!vždy do čisté velké sklenice .
až zmizne kal napovrchu sirupu!!

-já dávám jen 1,5 kg cukru-rozmíchávám občas do 2 dne!
dokud se cukr nerozpustí!!
A PAK šup do sklenic-zalejeme 1 malou štapmrli lihu
-nebo vodky či rum-pak nekvasí!! a musí být láhev naplněna až po hrdlo a tím lihem
vytvoříme lihovou zátku jelikož je lih lehčí jak voda nepustí k sirupu vzduch!!!!
a nakonec zátka!!!!(pod plechové zátky dát trochu celofanu at nepropostí vzduch!!)

Drť (odpad z odštavnovače)která zbyde dáme do čistého hrnce a zalijeme studenou vodou!!
na 1 kg drtě použijeme 1 litr studené vody z kohoutku.a na 10 litrů
dáme 100 g kyseliny citronové ze sáčku.
nechám 24-48 hod odstát.
Tím se vyluhuje drt do čista a získáme z ní všechny vitamíny.
Pak dáme plátýnko na kyblík a pomalu vsypeme a necháme odstát
dokud všechna štáva nevykape!
Pak dáme na 1 litr štávy-1,5 kg cukru-krystal.
Musíme celý den občas promíchavat až se cukr celý rozpustí!!
nesmí být žádné krystaly vidět!!Lepší je cukr rozvařit v horké vodě
a nechat vychladnout-nemusíte pak míchat!
Plníme do sklenic doplna a zase malá štamrle lihu a zátka!
a pak šup do studena do sklepa (nebo lednice-kdo sklep nemá)
Mi to vydrží i 1 rok-a nekvasí!!
Doporučuji raději pomalu vypít!!:-!:-p

Evelína

10. 9. 2010 08:56

taky jsem ji delala,moc dobra:-!:yes::-)):-8

pipre

14. 9. 2009 10:17

Recept chválím a černou jeřabinu se budu snažit znovu někde sehnat nebo vypěstovat.:yes: 1.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z černé jeřabiny jerabinovy sirup černá jeřabina sirup sirup z černých jeřabin sirup z černé jeřabiny recept jeřabiny sirup z černých jeřabin za studena šťáva z jeřabin šťáva z černých jeřabin černé jeřabiny sirup jeřabinová šťáva černá jeřabina recepty za studena šťáva z černé jeřabiny jeřabiny recepty šťáva z černých jeřabin za studena jeřabiny recept černé jeřabiny sirup z černé jeřabiny za studena jeřabina černa sirup šťáva z černého jeřábu

Suroviny: jeřabiny, cukr

TopRecepty.cz

Sirup z jeřabiny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv3A