Nutriční hodnoty (Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 042 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,05 g |
Tuky | 42,81 g |
– nasycené | 5,98 g |
– nenasycené | 36,79 g |
–– mononenasycené | 31,42 g |
–– polynenasycené | 5,37 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 15,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 328 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 13,11 g |
– cukry | 7,51 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 větší batát | Batáty neloupané | |
2 2 menší bulvičky červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
šťáva z poloviny citrónu | Šťáva z citrónu | |
1/2 1/2 -1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý |