Nutriční hodnoty (Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 042 kJ / 488 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,05 g |
| Tuky | 42,81 g |
| – nasycené | 5,98 g |
| – nenasycené | 36,79 g |
| –– mononenasycené | 31,42 g |
| –– polynenasycené | 5,37 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 15,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 328 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 13,11 g |
| – cukry | 7,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 větší batát | Batáty neloupané | |
| 2 2 menší bulvičky červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 hrsti 2 hrsti vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| šťáva z poloviny citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 1/2 1/2 -1 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý |