Nutriční hodnoty (Zapékaná batátovo-fenyklová směs s václavkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 035 kJ / 1 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,31 g |
| Tuky | 136,71 g |
| – nasycené | 80,63 g |
| – nenasycené | 48,59 g |
| –– mononenasycené | 42,84 g |
| –– polynenasycené | 5,74 g |
| ––– omega 3 | 1,39 g |
| Vláknina | 26,73 g |
| Cholesterol | 915 mg |
| Sodík | 492 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 50,81 g |
| – cukry | 15,43 g |
| ––– laktóza | 10,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 batát | Batáty neloupané | |
| 1 1 fenykl | Fenykl hlíza | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky koření sumah | Sumah | 2.5 g |
| 500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| fenyklová nať | Fenykl listy čerstvé | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |