Nutriční hodnoty (Bílá králičí polévka z Podkrkonoší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
| Tuky | 12,26 g |
| – nasycené | 3,07 g |
| – nenasycené | 5,70 g |
| –– mononenasycené | 4,32 g |
| –– polynenasycené | 1,38 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 25,20 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce hladké mouky na zahuštění (jak kdo má rád husté polévky) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| hrnek hrnek mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1-2 1-2 vajíčka | Vejce slepičí | 105 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| dle chuti ocet | Ocet lihový |