Nutriční hodnoty (Bílá králičí polévka z Podkrkonoší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 12,26 g |
– nasycené | 3,07 g |
– nenasycené | 5,70 g |
–– mononenasycené | 4,32 g |
–– polynenasycené | 1,38 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 25,20 g |
– cukry | 5,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1-3 lžíce 1-3 lžíce hladké mouky na zahuštění (jak kdo má rád husté polévky) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
hrnek hrnek mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1-2 1-2 vajíčka | Vejce slepičí | 105 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
dle chuti ocet | Ocet lihový |