Nutriční hodnoty (Rajská polévka se špeclemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 267 kJ / 2 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 74,20 g |
– nasycené | 41,89 g |
– nenasycené | 28,18 g |
–– mononenasycené | 21,16 g |
–– polynenasycené | 7,02 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 425 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,21 g |
Sacharidy | 319,62 g |
– cukry | 26,52 g |
––– laktóza | 0,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
120 g 120 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 120 g |
cukr krupice (dle chuti, kyselosti protlaku) | Cukr bílý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
tymián (nebo skořice, hřebíček, co kdo je zvyklý přidávat do rajské) | Tymián sušený | |
800-1000 ml 800-1000 ml vývaru | Vývar masový | 900 ml |
sůl | Sůl mořská | |
300 g 300 g uvařených špeclí (koupené nebo domácí) | Noky | 300 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
25 g 25 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 25 g |
200 ml 200 ml vody nebo mléka (dle hustoty těsta) | Voda | 200 ml |