Nutriční hodnoty (Rajská polévka se špeclemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 267 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 74,20 g |
| – nasycené | 41,89 g |
| – nenasycené | 28,18 g |
| –– mononenasycené | 21,16 g |
| –– polynenasycené | 7,02 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,21 g |
| Sacharidy | 319,62 g |
| – cukry | 26,52 g |
| ––– laktóza | 0,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 120 g 120 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 120 g |
| cukr krupice (dle chuti, kyselosti protlaku) | Cukr bílý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| tymián (nebo skořice, hřebíček, co kdo je zvyklý přidávat do rajské) | Tymián sušený | |
| 800-1000 ml 800-1000 ml vývaru | Vývar masový | 900 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g uvařených špeclí (koupené nebo domácí) | Noky | 300 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 25 g 25 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 25 g |
| 200 ml 200 ml vody nebo mléka (dle hustoty těsta) | Voda | 200 ml |